Tarvitsetko apua?

Loistava Newtonin kehto

44,90 €
Sis. alv
- +
Newtonin kehto on yksi fysiikan tunnetuimpia ”leluja”. Se kehitettiin 1960-luvulla havainnollistamaan joitain fysiikan laeista. Siitä lähtien siitä on tullut tunnettu kautta maailman ja lähes kaikki tuntevat sen vähintäänkin ulkonäöltään, jos ei nimeltään. Nyt saatavana on uusi, upea versio tästä tunnetusta pöytälelusta, joten tilaa heti!
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla, mutta löydät sen taas pian valikoimastamme.

Other customers bought

Kuvaus

Vuosisatoja sitten elänyt fyysikko Isaac Newton on muotoillut muutamia fysiikan merkittävimmistä laeista ja antanut myöhemmin nimensä mm. mittayksikölle, avaruudessa kulkevalle observatoriolle ja tietokonesoftalle. Eipä tainnut Newton kuitenkaan arvata, että hänen nimensä lainattaisiin myös yhteen maailmanhistorian tunnetuimman fysiikan lelun nimeen. Newtonin kehtoa ei siis luonut Newton itse, vaan se luotiin vasta muutama sata vuotta herran itsensä kuoleman jälkeen.

Newtonin kehdon tunnistavat varmasti lähes kaikki. Kyseessä on laite, jossa on yleensä viisi heiluria, joista kukin roikkuu laitteen rungosta samanpituisten narujen päässä. Jos yksi laitteen reunimmaisista heilureista nostetaan ylös ja päästetään jälleen irti, se heilahtaa muita heilureita vasten lähettäen heiluririvin toisessa päässä olevan reunimmaisen heilurin jälleen matkaan liikemäärän ja energian säilymislakia havainnollistaen.

Fysiikantietoudesta viis, kyseessä on joka tapauksessa hauska vempain. Siitä huolimatta me olemme päättäneet tarjota siitä entistä hauskemman version, jonka heilureihin on lisätty LED-valot. Voit säätää ne loistamaan sinisenä tai punaisena haluamallasi tavalla joko jatkuvasti tai syttymään vasta silloin, kun niihin osuu toinen heiluri.

LED-valoilla tai ilman, Newtonin kehto on hauska katseenvangitsija, joka voi vielä opettaakin meille jotain. Hyvä hankinta niin omaa kirjoituspöytää koristamaan kuin lahjaksi kaverille.

Tuotetiedot

Loistava Newtonin kehto

  • Klassinen heilurilaite, jokainen heiluri täydennetty LED-valolla
  • 3 valoasetusta: jatkuva sininen, jatkuva punainen, heilurin törmätessä syttyvä
  • Paristokäyttöinen kuudella AA-paristolla (eivät sisälly)
  • Pakkauksen koko: n. 22 x 19,3 x 9 cm
2020-09-26T00:19:03+00:00